Banen

Vertidræn af fairways – også i uge 41

fredag d. 8. oktober 2010 kl. 13:13

Vertidræn af fairways – også i uge 41.

På grund af maskinnedbrud har vi ikke været istand til at vertidræne fairways torsdag og fredag i denne uge, som planlagt. Det betyder at arbejdet med at vertidræne fairways vil strække sig ind i uge 41.

Sand på fairways

I forbindelse med vertidræningen af fairways i uge 40 har vi topdresset flere fairways med sand. Meningen er at sandet skal trækkes ned i de huller der laves af vertidræn-operationen. På grund af det ovennævnte maskinnedbrud er bl.a. hul 3, 12 og 18 ikke blevet vertidrænet.  Det betyder at der på de pågældende huller ligger et sandlag der generer spillet.

På mandag vil maskinen være funktionsklar igen, således at arealerne kan vertidrænes og generne fra sandet mindskes.

Generelt om topdressing

Hvorfor topdresser vi fairways? –Topdress med vasket sand medfører en lang række fordele for græsvæksten og spilleoverfladen. Det primære mål med arbejdet er at sandet arbejdes ned i vækstlaget og trækkes ned i hullerne fra vertidræn-operationen. Dette forbedrer arealernes permabilitet, dvs. evnen til at komme af med overfladevand, og vil forbedre spillebetingelserne i regnfulde perioder.

HedeDanmark Greenkeeping – Horsens

Karsten Schmidt – Skov- og Landskabsingeniør