Banen

NYT fra Hede danmark

torsdag d. 21. oktober 2010 kl. 08:40

Vertidræning af greens - uge 43(25-29 oktober)

Formål:

Vertidræn er en dybdeluftning af de øverste 25 cm af vækstlaget. Plejeindgrebet udføres for at mindske komprimeringen af greens og forbedre græssets tilgængelighed af luft, vand og næringsstoffer.

I forbindelse med arbejdet tilføres topdressing der understøtter effekten af tiltaget og mindsker de spillemæssige gener ved indgrebet.

Betydning for spillet:

Arbejdet udføres sandsynligvis mandag (green 1-9) og tirsdag (green 10-18) i uge 43, men det præcise tidspunkt afhænger af de vejrmæssige forhold.

På grund af indgrebet størrelse og omfang, vil der skulle spilles til provisoriske greens  under operationen af hvert hul, for at undgå ventetid. Der vil åbnes for de enkelte  greens så snart vi er færdige med at lufte og topdresse.

På grund af dybdeluftningen vil greens efterfølgende føles meget bløde og hullerne kan give en kvalitetsforringelse af spileoverfladen.

Det er en uundværlig operation, der fastholder spillekvaliteten af greens, så hav forståelse for de midlertidige spillemæssige gener.