Banen

Rimfrost og færdsel på banen

fredag d. 14. oktober 2011 kl. 08:38

Frostvejr

Nu er efteråret for alvor over os og det kolde vejr har gjort sit indtog.

Vær opmærksom på at banen er lukket når der er frost på græsset. Dvs. hvis I skal skrabe bilen fri for is når I kører hjemmefra, så vent et par timer med at køre, da banen alligevel er lukket indtil frosten er gået af græsset.

Der må ikke spilles ud når der er rimfrost på græsset, også selvom der ikke står et skilt på 1. tee. Som regel vil banen igen være farbar i løbet af formiddagen, når rimfrosten er væk.

Beslutningen er taget for at skåne græsset mest muligt, da færdsel vil svække græsset og kan føre til nedvisning og bare pletter til foråret. Derfor bedes I have forståelse for ovenstående og eventuelt starte med en kop varm kaffe i klubhuset!

Pas på banen

Nu går vi ind i en periode hvor plantevæksten går i stå, hvor frosten sætter ind og hvor der ofte er større vandmængder i jorden.

Det betyder at banen er meget udsat for slitage, og det er de næste måneders spil og færdsel der afgør, hvordan banen ser ud til næste sæson!

Vær opmærksom på at skåne banen mest muligt ved at være opmærksom på følgende:

- Undgå spil og færdsel når der er rimfrost (også selvom der ikke er et skilt på 1. tee).

- Spred færdslen over større områder og undgå unødig færdsel foran greens.

- Undgå unødig færdsel på vandlidende arealer.

- Ret nedslagsmærker op på greens.

Karsten Schmidt
Skov- og landskabsingeniør