Banen

Baneinfo oktober - HedeDanmark

tirsdag d. 2. oktober 2012 kl. 08:20

Banestatus

På grund af den seneste periodes store nedbørsmængder er spilarealerne præget af våde forhold.

Det betyder at der er vandlidende områder på banen hvor græsset ikke kan klippes. Det giver uensartet græslængder og spilgener, men af hensyn til banen er det, i perioder med meget kraftig nedbør, bedre at undlade klipning end at lave skader på banen.

Af samme grund har vi valgt at udskyde vertidræningen af fairways som skulle have været udført i uge 41, og vertidræningen af greens der skulle have været udført i uge 40.

Rimfrost

Nu begynder nattemperaturen at være nedadgående og vi har allerede oplevet nattemperaturer omkring frysepunktet.

Vær opmærksom på at banen er lukket når der er frost på græsset.

Der må ikke spilles ud når der er rimfrost på græsset, også selvom der ikke står et skilt på 1. tee. Som regel vil banen igen være farbar i løbet af formiddagen, når rimfrosten er væk.

Beslutningen er taget for at skåne græsset mest muligt, da færdsel vil svække græsset og kan føre til nedvisning og bare pletter til foråret. Derfor bedes I have forståelse for ovenstående og eventuelt starte med en kop varm kaffe i klubhuset!

Pas på banen

Nu går vi ind i en periode hvor plantevæksten går i stå, hvor frosten sætter ind og hvor der ofte er større vandmængder i jorden. Det betyder at banen er meget udsat for slitage, og det er de næste måneders spil og færdsel der afgør, hvordan banen ser ud til næste sæson!

Vær opmærksom på at skåne banen mest muligt ved at være opmærksom på følgende:

-      Brugen af clubcars er indstillet så længe banen er så våd som nu.

-      Spred færdslen over større områder og undgå unødig færdsel foran greens.

-      Undgå at placere golfudstyret de samme steder hver gang og flyt  ”bagparkeringen” længere væk fra tee og greens.

-      Undgå unødig færdsel på vandlidende arealer.

-      Ret nedslagsmærker op på greens.

-      Benyt gerne bærebags.

Karsten Schmidt
Skov- og landskabsingeniør