Nye handicapregler fra 1. januar 2016

tirsdag d. 19. januar 2016 kl. 09:13

Der er kommet nye handicapregler fra 1. januar 2016.

Her kan du finde nyttige informationer om alt vedrørende handicap.

Nedenstående er 3 link til yderligere information om emnet på Golf.dk:

Ændringer i handicapregler

Der er pr. 1. januar 2016 lavet en række ændringer i forhold til de tidligere regler, og nedenfor følger de hovedpunkter, som DGU har med i deres oversigt:

• EGA øger muligt EGA-hcp fra 36 til 54 – DGU anbefaler nu et starthandicap på 72.
  • ”Active EGA handicap” forsvinder fra EGA’s system, men DGU bibeholder ”EGA handicap”. Et ”ikke-EGA handicap” benævnes nu Klubhandicap.
  • Antal tilladte EDS runder øges fra 2 til 3 om ugen.
  • Grænsen for tællende 9-huls runder sænkes fra 18,5 til 11,5.
  • En periode for ”Vinterregler” indføres. Mulighed for, at der kan handicapreguleres fra 1. nov. til 30. april – selvom der spilles med oplæg. Også generel godkendelse i sæsonen dog med orientering til DGU.
  • Ny beregningsmetode til Handicaprevisionen (HR). Baseret på årets scores udregnes et handicapinterval, som man justeres i forhold til – i modsætning til den nuværende justering i forhold til medianen.
  • Ny CBA beregningsmetode. CBA er et udtryk for, om der er spillet under normale forhold. CBA interval reduceres fra (+1 til -4) til (+1 til -2).
  • En engelsk version med danske tilrettelser samt dansk vejledning udgives.