Horsens Golfklub  
 
Print

Banen

Oliespild på green

tirsdag d. 22. juni 2010 kl. 10:33


I forbindelse med klipningen af greens er der lækket olie på green 12. Lækket er sket fra et mindre brud på en hydraulikslange på den ene greenklipper.


Olien er trukket med klipperen i 1 cm brede striber langs klippesporet. Der er enkelte striber på green 16, men særligt green 12 er ramt.

Det kan medføre gener for spillet da græsset i striberne vil dø. Til gengæld vil det forholdsvis hurtigt vokse sammen, da det trods alt er et mindre omfang (½ -1cm brede striber).

En hydraulikslange der springer eller lækker, er desværre noget der sker ind imellem og som er umuligt at gardere sig imod. Det vigtigste er at opdage det hurtigst muligt.

En mindre lækage på en hydraulikslange er svær at opdage og når der samtidig er dug på greens og ingen sol, er det meget svært at opdage under klippearbejdet.

 

Vi beklager eventuelle spillemæssige gener og forsøger at give græsset de bedste betingelser for at sikre en hurtig sammengroning.

 

Green 6

Den forreste del af green 6, der blev inddraget til green i foråret, er i en dårlig stand og græsset er delvist slidt væk.

Det skyldes at arealet der blev inddraget, ikke består af forædlede green-græsarter og sorter, og derfor ikke har kunnet klare den lave klippehøjde. En sådan udvidelse har ofte en begrænset holdbarhed da man klipper omkring/under græssets vækstpunkt.

Vi valgte denne løsning for at have en acceptabel green 6 i opstarten og ifbm. stjernegolf-arrangementet.


Det er fortsat målet at højne kvaliteten mest muligt på greenen, men faktum er at green 5 og 6 er problematiske i forhold til at opnå en god spillekvalitet, og at det derfor er den rigtige beslutning at omlægge begge greens i næste etape.

 

Med venlig hilsen

HedeDanmark Greenkeeping – Horsens

Karsten Schmidt – Skov- og Landskabsingeniør kas@hededanmark.dk

www.greenkeeping.dk