Horsens Golfklub  
 
Print

Banen

Banearbejde i uge 17

tirsdag d. 24. april 2012 kl. 12:44

 

Bunkerrenovering hul 1 og 15.

Arbejdet med at renovere de 3 fairwaybunkers på hul 1 og 15 afsluttes i løbet af uge 17. I bedes fortsat tage udvidet hensyn til banepersonalet når der arbejdes med bunkerenoveringen. Afvent signal eller spring den første del af hullet over…

Fairwaybunkerne på hul 1 og 15 er markeret med blå pæle og I bedes derfor undgå færdsel – særlig på de nye kanter.

 

Reparationer på fairways mv.

I løbet af uge 17 vil vi reparere barjordsområder med græstørv, særligt på hul 15 og 18. I den forbindelse bedes I tage hensyn til arbejdet og personalet og samtidig være opmærksom på at der efterfølgende kan være blå pæle omkring de reparerede områder.

 

Greens

Selvom man kan mene at foråret (og golfsæsonen) er godt i gang, er kvaliteten af greens ikke helt oppe i det ønskede niveau – nedenfor følger en forklaring på oftest stillede spørgsmål.

 

Hvorfor er greens ikke klippet længere ned?

Vejrmæssigt har de sidste 2-3 uger budt på temperaturfald om natten og udbredt nattefrost. Ligesom med roserne hjemme i haven har græsset  ikke godt af nattefrost efter en hård beskæring (Greens klippes ned til 5-7mm.). Af den grund har vi afventet en stigning i temperaturen (specielt om natten) før en yderligere nedsættelse af klippehøjden.

 

Hvorfor topdresser vi ikke med et tykkere lag for at øge jævnheden?

Nattefrosten betyder at græsvæksten er nedsat betragteligt. Ved at tilføre store mængder topdress på dette tidspunkt (hvor væksten er lav), kan vi risikere at græsset stresses, hvilket yderligere vil nedsætte og forsinke græsvæksten.

 

Hvad er tidshorisonten for en øget greens-kvalitet?

Det ser ud til at temperaturen fremover holder sig over 0 grader. Det betyder at vi sætter klippehøjden ned til søndagens åbningsturnering. Samtidig vil vi i næste uge (uge 17) yderligere topdresse greens for at øge jævnheden.