Stephanies golfliv

lørdag d. 11. oktober 2014 kl. 09:13

Så er jeg landet igen efter nogle golf- og oplevelsesrige måneder. I uge 33 rejste jeg nemlig afsted til Nordirland for at prøve kræfter med nogle stærke piger. Her spillede vi fra herrenes backtee nemlig hvid. En ellers kort og yderst hyggelig parkbane blev pludselig en meget lang og svær bane. Jeg havde ikke ligefrem en god forberedelse til turneringen, for som de fleste nok ved, har de et meget svingende vejr. Regnen oversvømmede banen og vi måtte derfor ikke putte eller gå på greens. Så det blev to prøverunder med meget fokus på den taktiske del i spillet. Første runde spillede jeg rigtig fint. Jeg går 5 over par hvilket jeg selv synes er en god præstation på den lange bane. Det lagde mig et godt sted i det store felt på 180 piger fra hele kloden. En 35. Plads gjorde at jeg lå med blandt de piger der ville klare cuttet. Men godt gik det ikke på min anden dag, som var præget af en del nerver. Jeg havde nemlig en del amerikanske collegetrænere med, og det er jo en stor drøm for mig at komme derover, så det blev til en ærgerlig runde i 83 slag, som sendte mig ud af turneringen. Super ærgerligt, men sådan er spillet, og i en turnering med så stort et felt koster en bogey bare 30 pladser.

Jeg kom hjem igen og havde skolestart på Ikast-Brande Gymnasium. Det blev dog en kortvarig fornøjelse på sølle to dage. For så var der DM i slagspil på Gilleleje Golfklub. Her mødte jeg en bane i fantastisk stand, greens lignede noget fra PGA Tour, det var simpelthen så lækkert! Men det var også rigtig svært. Første runde spiller jeg ikke godt nok, der var simpelthen for mange fejl, det resulterede i en runde på 80 slag. Anden runde kommer jeg godt fra start og spiller egentlig godt, men et ærgerligt hul 18 hvor jeg ryger ned i en hat ude i roughen, som jeg så skal droppe fra, og dropper bolden ekstremt dårligt kommer til at koste mig dyrt, 79. Tredje runde er jeg igen ikke god nok, nogle skæve drives og for mange putts giver mig en sidste runde på 81 slag. Der er ikke rigtig nogen som formår at spille banen i få slag, derfor giver mine ellers høje scores en 7. Plads.

Dagen efter DM drog jeg så til Belgien med nogle landsholdspillere og med min klubkollega Kamilla Bang. Her gik det noget bedre. Men igen regner det helt vildt. Vi får derfor ikke spillet nogen prøverunde, men har heldigvis spillet en Pro-Am dagen før med sponsorerne. Jeg spillede dog også turneringen sidste år, så jeg kendte godt banen. Banen er ekstremt våd under hele turneringen, så vi spillede med oplæg. Jeg går en 1. Runde i 75. På moving day går jeg igen 75, med en ualmindeligt dårlig putter, så jeg var simpelthen så glad og tilfreds da jeg kom ind. Tredje runde kæmper jeg virkelig med alt. Jeg får heldigvis reddet en runde i 79, og har på det tidspunkt ikke sat mig selv helt ud af spillet. 4. Og sidste runde spiller jeg dårligt på de første ni huller, men en god bagni og et holet indspil på 17 sætter mig tilbage i spillet, og jeg går 74. Mine fire runder rækkede til en 7. Plads i et felt på 60 piger.

Så kom jeg hjem til Ikast igen og fik lige noget tid til at lande for alvor. I den tid blev der brugt tid på landsholds træninger om mandagen i Silkeborg, teknisk træning på rangen. Der blev holet en masse putts på putting green og pumpet noget jern i FCM’s styrkelokale. En periode med intensiv træning inden Junior Tour Finalen i Odense Eventyr. I Odense har jeg en åbningsrunde i 3 under par, altså en 69’er. En runde, der indeholdt 7 birdies, men desværre også 2 bogeys og en double. Anden runde er knap så imponerende, men det blev til en 3 over par, 75, og stadig en første plads. Anden runde er jeg generelt presset på grund af den voldsomme vind. Sidste runde går jeg 73, hvilket ikke var specielt godt da den indeholdt 6 birdies, men jeg vinder turneringen med 7 slag.

Nu er jeg så på vej til Frederikshavn hvor den norske junior tour holder deres finale. En turnering jeg har glædet mig rigtig meget til, da Frederikshavn har en rigtig flot bane i stil med Horsens. Turneringen afholdes fra d. 10.-12. Oktober.

De bedste golfhilsner Stephanie Amalie Astrup