Eliteherrerne med gode resultater

torsdag d. 6. september 2018 kl. 07:25

Eliteherrerne med gode resultater ved klubmesterskab 2018

Traditionen tro var Horsens Golfklub vært for klubmesterskab igen i år, som denne gang fandt sted i weekenden den 25. og 26. august. Præmisserne for mesterskabet var de samme som de har været de forgange år dog, hvilket betød at der skulle spilles hhv. én runde om lørdagen for seniorrækkerne og opefter og to runder for midagerækkerne og nedefter og en finalerunde om søndagen for dem der havde klaret cuttet i de respektive rækker. En undtagelse i år var dog, at klubbens medlemmer i år kunne deltage gratis i turneringen. Banen havde heldigvis fået lidt vand fra oven op til turneringen, hvilket, sammen med en god indsats fra greenkeeperne, bidrog til at banen stod relativt flot og grønt. Specielt greens var flotte, jævne og hurtige.

Stort set alle fra herreeliteholdet i Horsens deltog i mesterskabet i diverse rækker lige fra juniorrækken til herrerækken til midage – og seniorrækken. Her skulle det vise sig at flere af spillerne fra eliteholdet gjorde god figur. Juniorrækken blev vundet af unge Anders Jensen, som leverede tre runder i under 80 slag. Dog skal det nævnes at det kun var Anders der deltog i denne række, men ikke desto mindre spillede Anders stabilt godt i alle tre runder. Herrerækken blev vundet suverænt af Simon Kaiser Frederiksen, som leverede fantastisk golf over weekenden med en runde i -3, en runde i par og en finalerunde i -1, hvilket gav ham en samlede score på -4 og en suveræn førsteplads i rækken. Samtidig sikrede de flotte runder Simon retten til at få parkeringspladsen tæt ved klubmesterskabet, der er reserveret til den spiller der går lavest i de to sidste runder af mesterskabet. Mid-agerækken blev ligeledes vundet af en elitespiller, Søren Brass, som sikrede sig sejren efter en flot afsluttende runde i par. Søren var tæt forfulgt af eliteholdlederen, Palle Wichmann, som blot var et enkelt slag efter Søren efter sidste runde. Slutteligt ydede en anden elitespiller, Dennis Holm, ligeledes en god indsats ved mesterskabet, da han suverænt vandt seniorrækken i en samlede score i +8 over to runder.

Dermed kan eliteherrerne i Horsens sagtens være deres præstationer bekendt ved dette års klubmesterskabt.

Begge elitehold missede oprykning

Inden sidste divisionsweekend den 18. og 19. august stod begge herreelitehold med utroligt gode kort på hånden, og der var forhåbninger til at begge hold kunne vinde deres respektive puljer og dermed være med i oprykningsspillet. Holdene havde inden weekenden indtaget førstepladsen i hver deres pulje og kunne dermed selv afgøre deres videre skæbne. Det skulle dog vise sig at blive en bitter weekend for begge hold, da ingen af holdene kunne holde fast i oprykningspladsen ved weekendens afslutning.

For 3. divisionsholdet startede det ellers positivt, da de slog Vejles elitehold med 7-5 i Vejle. Dog havde Silkeborg vundet i Mollerup samme dag, så det betød at Horsens stadig skulle vinde om søndagen, medmindre Silkeborg havde tænkt sig at tabe. Men ikke overraskende vandt Silkeborg også om søndagen, og Horsens formåede desværre ikke at få gang i spillet, da de skulle møde Mollerup. Det betød af Horsens tabte om søndagen, og da Silkeborg vandt, var det desværre Silkeborgenserne der sikrede sig en plads i oprykningsspillet.

Også 5. divisionsholdet havde et godt udgangspunkt inden weekenden, da de med sejre begge dage kunne sikre sig oprykning uafhængigt af de andre resultater i puljen. Det skulle dog vise sig at blive en skuffende weekend, da holdet først tabte i Brande og sidenhen om søndagen tabte overbevisende i Kellers Park, hvilket betød af Kellersholdet sikrede sig oprykning.

Dermed var der tale om en mildest talt skuffende weekend for Horsensholdet, der ellers har spillet god golf i løbet af sæsonen. De manglede dog lige denne gang det sidste til at sikre sig oprykning.

Skrevet af Daniel Frederiksen